Zapečený patizon

Ingredience:patizony, cibule, česnek, vejce (počítáme cca větší 1 vejce na 1 patizon), kousek jakékoliv uzeniny, sůl, pepř, příp. libovolné oblíbené koření či bylinky, olivový olej

Postup: Z patizonů seřízneme vršky a odložíme stranou jako pokličky. Patizony vydlabeme a vydlabanou hmotu nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme pokrájenou klobásu nebo uzené maso a po osmahnutí přisypeme nakrájený vnitřek patizonu. Směs osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a dokořeníme dle chuti - například oreganem, bazalkou, majoránkou… Až se vydusí všechna tekutina, vmícháme vejce a směsí plníme vydlabané patizony. Plněné patizony přiklopíme odkrojenou „pokličkou“ a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě při 200°C asi 50-60 minut.

 

 

 

 

Zanechte zde Váš komentář

Odeslat komentář jako host

0
Komentáře budou před zveřejněním schváleny či zamítnuty moderátorem.
  • Žádné komentáře nenalezeny

Rychlý kontakt

Kravaře, 237mnm
Kontaktovat nás můžete přes
kontaktní formulář

Copyright © 2015 - 2016 Zahradanetradicne.cz Všechna práva vyhrazena. // Tvorba webových stránek